Alfred Folch Raxach

David Folch Flórez

Inici

 

 

Vídeo homenatge Alfred Folch


HISTÒRIA

L'Alfred Folch Raxach arribà a la farmàcia del carrer Fàtima pels volts de Nadal de 1955. Ell no fou el fundador ni el primer titular, però sí fou el primer farmacèutic que hi desenvolupà la seva tasca. El senyor Alfredo, tal com l'anomenaven els clients, nasqué a Barcelona el 21 d'abril de 1932. Durant la guerra, passà els estius a la casa familiar de Montbrió del Camp, població a la que sempre s'hi sentí vinculat. Cursà els estudis de la Llicenciatura de Farmàcia a la Universitat de Barcelona on es llicencià el 1955. Durant els anys de carrera treballà d'aprenent a la farmàcia de Móra d'Ebre i a la farmàcia Ponsati de la plaça Catedral.

Pel desembre de 1955 adquirí la farmàcia del carrer Fàtima. De primer, molt del que tenia al voltant eren els antics camps d'Horta. Però amb el pas dels anys i de les onades inmigratòries, s'anaren construïnt vivendes que també donaren impuls a la farmàcia. Foren èpoques d'aventures. De pujar a punxar les injeccions als àtics i en lloc de tornar a baixar per l'escala, saltar pel terrat. La del primer sis-cents que també serví, més d'una vegada, d'ambulància improvitzada. L'època dels nens jugant al carrer i acudint a la farmàcia amb un trau al cap, per després fer cua per tancar les persianes i axí guanyar-se alguna pesseta. La de l'inexistència de CAPs i per tant, la conversió del farmacèutic en un metge que tot ho resolia. Més de 50 anys al servei del públic.

El setembre del 2003, els veïns del barri, en agraïment i reconeixement a la tasca del senyor Alfredo, organitzaren un espectacular homenatge que congregà més de 3000 persones. Entre elles, la regidora d'Horta, la Sra. Blasco, el tinent d'alcalde, el Sr. Portabella, el president del Col·legi de Farmacèutics de Barceloina, el Sr. Joan Duran, però sobretot, tota aquella gent que alguna vegada havia tractat amb l'Alfred i que d'aquesta manera li volien expressar el seu afecte. Aquell moment deixà una petjada inesborrable en la vida del senyor Alfredo.

El setembre del 1998, s'incorporà a la farmàcia, en David Folch Flórez, últim dels quatre fills de l'Alfred. A febrer de 2000 es convertí en el nou titular de la farmàcia. Pare i fill seguiren en les tasques de farmacèutic fins que en desembre de 2006, l'Alfred Folch es jubilà als 74 anys, després de 51 anys de servei. Actualment el fill segueix al capdavant de la farmàcia amb la col·laboració de la Mari i la Laura, farmacèutica.

Esperem continuar donant-vos un bon servei.